Minőségpolitika


A GMP+ Feed Safety Assurancs scheme (GMP+ FSA) egy nemzetközileg elfogadott rendszer a takarmánybiztonság biztosításához az élelmiszerlánc minden szakaszában. Az ALV Logistic Kft. vevői igényeinek eleget téve és a tevékenységének fejlesztése érdekében döntött a GMP+ B4.1 a közúti szállítás minimumkövetelményeire vonatkozó szabvány kiépítése és bevezetése mellett.

Az ALV Logistic Kft-t az Agrolog-Hungária Kft. leányvállalataként hozták létre 2008- ban ömlesztett mezőgazdasági termények közúti szállítására és vagonba berakására. A Társaság tulajdonában lévő nagy teljesítményű önjáró rakodó gépeivel egész Dunántúl területén vállal vagonba történő berakodást. Így akár a teljes fuvarozási útvonalon versenyképes fuvardíjakat és szolgáltatást tud nyújtani megbízói részére. A vállalkozás célja, hogy fuvarszervezési és szállítmányozási tevékenységek szabályozásával, a veszélyek meghatározásával és felügyelet alatt tartásával biztosítani tudják a termények minőségének és biztonságának megtartását, illetve javítsák piaci pozíciójukat. Mivel a fuvarozási és rakodógép kezelési tevékenységet alvállalkozó látja el, a rendszer kiépítésénél és működtetésénél kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ezeket a tevékenységekre is kiterjesszék a GMP+ szabvány követelményeit. Az ALV alvállalkozói vállalták a rendszer bevezetésével járó dokumentálási és ellenőrzési követelmények teljesítését, a higiéniai feltételek és a nyomon követhetőség biztosítása érdekében.

Az ALV Logistic Kft. felismerte annak fontosságát, hogy a takarmánylánc az élelmiszerlánc része, ezért rendszer megalkotásával felelősséget vállalt az általa szállítmányozott termények minőségének és biztonságának fenntartásáért, a GMP+ Kézikönyvben és mellékleteiben előírt követelmények betartásával.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Az ALV Logistic Kft. által működtetett takarmánybiztonsági rendszer a termények közúti szállítmányozására terjed ki, lefedi a folyamatot és az abban dolgozó munkatársak tevékenységét a megrendelés fogadásától a fuvarszervezési tevékenységen át egészen a fuvarfeladat teljesítésének nyomon követésével, beleértve a vagonrakodási feladatot is.